Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

DEN HAAG - Voor het eerst is de abortuspil binnenkort bij de apotheek verkrijgbaar. Vrouwen die de pil willen gebruiken moeten daarvoor nu nog naar een abortuskliniek of ziekenhuizen met abortusvergunning.

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam mag de zogeheten 'Vluchtgarage', waar zo'n 125 uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen bivakkeren, elk moment ontruimen.

ARNHEM - Voormalig voorganger van de Berea-gemeenten Rob Allart en zijn zoon Robert Jan Allart moeten wegens fraude definitief een werkstraf uitvoeren en schadevergoeding betalen.

GORINCHEM - Woord en Daad kampte afgelopen jaar met tegenvallende inkomsten. Daardoor kon de christelijke hulporganisatie minder geld besteden aan ontwikkelingsprojecten dan gepland, staat in het dinsdag gepresenteerde jaarverslag over 2014.

UTRECHT - Prachtige panden, die ooit werden neergezet als triomf van de sociale huur, worden steeds vaker omgeprijsd naar een duurder niveau. De corporaties moeten wel, zeggen ze.

KATWIJK - De oude ansichtkaarten kunnen de prullenbak in, want de boulevard van Katwijk aan Zee is onherkenbaar veranderd. Waar de zee vroeger tot bijna op de kade spoelde, ligt de branding nu 100 meter ...

DEN HAAG - Ook gezinnen van Syrische vluchtelingen willen zo vaak naar Nederland komen, dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) de hoeveelheid aanvragen niet meer aankan. De dienst zet daarom honderd extra medewerkers in, een verdubbeling van de afdeling.

DEN HAAG - Voor het aanpakken van terrorisme schiet de huidige wetgeving tekort. Veiligheidsagenten moeten in staat worden gesteld alle gebieden van de onlinewereld in de gaten te houden.

AMERSFOORT - Voedselfocus Amersfoort heeft een van de drie Appeltjes van Oranje gewonnen. De voedselbank wint de prijs voor de inspanningen om gezinnen uit de armoede te helpen, naast het uitdelen van voedsel.

DEN HAAG - In het schooljaar 2013/2014 hebben 575 kinderen vrijstelling gekregen van de leerplicht op grond van religie of levensbeschouwing. Dat zijn er honderd meer dan een jaar eerder, blijkt uit een inventarisatie van de leerplichtcijfers per gemeente. Als ouders in de omgeving geen school kunnen vinden die bij hun le...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Volgende >