Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Dossier: Vuurwerkramp Enschede 2000 - Economie

Vuurwerkramp: miljard schade

ENSCHEDE - De schade als gevolg van de vuurwerkramp in Enschede wordt geschat op bijna 1 miljard gulden. Dat heeft de gemeente Enschede gistermiddag bekendgemaakt.

lees meer

Half miljard bedrijfsschade in Enschede

ENSCHEDE - De Kamer van Koophandel in Enschede schat de schade van bedrijven in het Enschedese rampgebied op ruim 500 miljoen gulden. Dit is een voorlopige prognose. De schade van Grolsch valt buiten dit bedrag.

lees meer

Schade ramp meer dan half miljard gulden

ENSCHEDE - Het Verbond van Verzekeraars verwacht door de vuurwerkramp in Enschede 600 miljoen gulden aan materiële schade te moeten vergoeden. Ongeveer 200 miljoen gulden daarvan bestaat uit schade aan particuliere huizen, inboedels en voertuigen.

lees meer

Gedupeerde ondernemers voelen zich achtergesteld

ENSCHEDE - Ondernemers uit het getroffen gebied mochten gisterochtend voor het eerst sinds de explosie in Enschede het afgesloten terrein op waar hun bedrijf staat of stond.

lees meer

Verschil in vergoeding slachtoffers

DEN HAAG - Het bedrag dat slachtoffers van de ramp in Enschede tegemoet kunnen zien, zal van geval tot geval verschillen. Dat heeft minister De Vries van binnenlandse zaken gisteren gezegd. ,,Er zal verschil zijn tussen onverzekerden en verzekerden'', aldus De Vries.

lees meer

Glas duurder door ramp Enschede

ENSCHEDE - De glaszetters in Enschede hebben het razend druk. Duizenden ruiten zijn gesneuveld tijdens de vuurwerkexplosie van afgelopen zaterdag. Nu de eerste mensen weer terug zijn in hun woningen kunnen de glaszetters beginnen met het plaatsen van nieuwe ruiten.

lees meer

Philips belde: 'Hoeveel tv's wilt u hebben?'

ENSCHEDE - Nu de volle omvang van de ramp in Enschede duidelijk is, komt ook de hulp vanuit het bedrijfsleven op gang. Maandag is de Stichting Bedrijfsleven helpt Slachtoffers in het leven geroepen. ,,We willen zo tussen de 15 en 20 miljoen inzamelen'', vertelt voorzitter Bram Hulshof. Gisteren stond de teller al op 8 miljoen.

lees meer

Buurtkoopman verkoopt laatste waar

ENSCHEDE - Het is alles wat hij nog heeft. Met de handelswaar die hij zaterdag in zijn auto had, staat Ferdi Lammerink, gezien en geliefd in de getroffen wijk Mekkelholt, gisteren op de markt in het centrum van Enschede. De kleding vindt gretig aftrek, voor hooguit een paar tientjes gaan de stukken van de hand.

lees meer

Kunstenaars Enschede zwaar gedupeerd

ENSCHEDE - Bij de ontploffing in Enschede zijn waarschijnlijk zo'n vijftig ateliers van kunstenaars verwoest. Zij werkten in twee panden van de stichting Ateliers B.V.V. die door de explosie deels verwoest zijn. Enkele kunstenaars verloren daarmee vrijwel hun complete oeuvre.,,Een van onze leden had werk van de laatste twaalf jaar op het atelier staan en daar is waarschijnlijk niets meer van over'', zegt een woordvoerder van de stichting. Volgens hem wordt een van de kunstenaars die een atelier van de stichting had, vermist.

lees meer

Schade Grolsch in de tientallen miljoenen

ENSCHEDE - Bierbrouwerij Grolsch in Enschede heeft zwaar letsel opgelopen bij de vuurwerkramp zaterdag. Het duurt drie weken voordat de productie weer op volle sterkte is, aldus de directie gisteren. Een groot deel van het personeel werd gisteren weer naar huis gestuurd, in afwachting van de herstelwerkzaamheden.

lees meer

Ruim 700 bedrijven dupe ramp Enschede

ENSCHEDE - Enige tientallen bedrijven zijn door de explosie zaterdag bij S.E. Fireworks in Enschede met de grond gelijk gemaakt. Daarnaast hebben ongeveer tweehonderd bedrijven binnen de eerste ring ernstige schade opgelopen. Vijfhonderd bedrijven in de tweede ring zijn in lichtere mate getroffen, aldus een schatting van de Kamer van Koophandel in Enschede.

lees meer

Claim van 1600 gedupeerden

ENSCHEDE - Ruim 1600 mensen hebben gisteren een claim ingediend bij de Nederlandse verzekeraars wegens de ramp in Enschede.

lees meer

Enschedees gemor over te zuinige schadetaxateurs

ENSCHEDE/AMSTERDAM - Na de hulpverleners zijn nu de schade-experts aan de beurt in Enschede. Nu al klinkt gemor over te zuinige schadetaxateurs. Niet terecht, meent de beroepsorganisatie van schade-experts. ,,Het zijn geen Sinterklazen, maar ze taxeren ook niet met het mes op tafel.''

lees meer