Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Al 131 duizend Droomboeken opgehaald. |beeld Novum

Al 131 duizend Droomboeken opgehaald

Van het Droomboek dat sinds donderdagmiddag verkrijgbaar is waren er vrijdag rond het middaguur al ruim 131 duizend opgehaald. Dat is twintig procent van de 651 duizend Droomboeken die bij de boekhandels liggen, zegt een woordvoerder van het Nationaal Comité Inhuldiging vrijdagavond.

In de eerste oplage zijn een miljoen boeken gedrukt, maar nog niet alle boeken liggen bij de handels. De woordvoerder kon nog niet aangeven hoe vaak het boek al is gedownload.

Alle 7,5 miljoen Nederlandse huishoudens mogen een exemplaar van het boek ophalen. Zij kregen daarvoor vorige week een bon opgestuurd. De bon is niet overal aangekomen, daarom kan via de website mijndroomvooronsland.nl alsnog een bon worden aangevraagd.

Als meer dan een miljoen huishoudens het Droomboek willen, wordt het boek in oktober bijgedrukt. Het Droomboek is een initiatief van het inhuldigingscomité en heeft als motto ‘Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze koning’. Ruim 6500 Nederlanders stuurden een bijdrage in. In het boek zijn uiteindelijk driehonderd dromen terechtgekomen, geselecteerd door een jury van bekende Nederlanders.

  • 06-09-2013 - 19.00
  • 06-09-2013 - 19.00

waardeer:

  • Waardeer dit artikel met 1 ster
  • Waardeer dit artikel met 2 sterren
  • Waardeer dit artikel met 3 sterren
  • Waardeer dit artikel met 4 sterren
  • Waardeer dit artikel met 5 sterren


Indien u geregistreerd bent, kunt u hieronder reageren op het artikel. Hiertoe dient u in te loggen.

Reacties (1)

bijwoner (06 september 2013 23:01 uur)

Het is een mooie actie, die voor detaillisten ook zorgvuldig ( 't Koningsgebak smaakte prima) is voorbereid. Alle lof met een vette knipoog naar het koningspaar, dat de aanzet gegeven heeft voor deze besteding van de collectegelden. Vooral ook mooi, omdat het een keur aan mensen de boekwinkels inbracht, die we er al jaren niet gezien hadden. Het 'echte integreren' kan nu beginnen, doordat de bevolking nu 'van elkaar' de dromen en verlangens kan gaan proeven.