Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Politie zoekt vermiste jongens niet meer in Doorn

De zoektocht bij Doorn naar twee vermiste broertjes uit Zeist gaat voorlopig niet verder. “Een groot deel van het bos is doorzocht en er is niets aangetroffen”, zei een politiewoordvoerder woensda...

De zoektocht bij Doorn naar twee vermiste broertjes uit Zeist gaat voorlopig niet verder. “Een groot deel van het bos is doorzocht en er is niets aangetroffen”, zei een politiewoordvoerder woensdagochtend op Radio 1. Pas als aanwijzingen daar aanleiding toe geven, wordt volgens hem verder in de bossen gezocht.

De vader van de kinderen werd dinsdagochtend dood aangetroffen in een recreatiegebied in de buurt van het Utrechtse Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd. Pas aan het eind van de dag werd duidelijk wie de man was en dat er kinderen bij hem zouden kunnen zijn. In de loop van de nacht werd een Amber Alert voor de broertjes van 7 en 9 jaar uitgegeven.

Het Amber Alert werd volgens de woordvoerder toen pas uitgegeven omdat niet eerder duidelijk was dat er kinderen bij de man hadden moeten zijn. “Wij gaan achteraf bekijken of dat eerder of anders had gemoeten.”

Het bos is doorzocht met hulp van mariniers, politiehonden, een helikopter en agenten. Rond 02.00 uur werd de zoektocht stopgezet. Ook in het Limburgse Beek is volgens de politiewoordvoerder de hele nacht onderzoek gedaan. “We weten inmiddels dat de vader daar maandagavond heeft getankt. Daar zijn camerabeelden van.”

Door het Amber Alert krijgt de politie ook tips binnen, maar de woordvoerder gaf niet aan om hoeveel tips het gaat. De moeder van de jongens meldt op Facebook dat ze nog altijd niet zijn gevonden. “Word gek hier”, schrijft ze.

  • 08-05-2013 - 9.00
  • 08-05-2013 - 9.00

waardeer:

  • Waardeer dit artikel met 1 ster
  • Waardeer dit artikel met 2 sterren
  • Waardeer dit artikel met 3 sterren
  • Waardeer dit artikel met 4 sterren
  • Waardeer dit artikel met 5 sterren