Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Minder bezoekers Schooldag

KAMPEN - De Schooldag van de vrijgemaakt-gereformeerde Theologische Universiteit trok dit jaar weer minder bezoekers dan het jaar ervoor.

Vrijdag kwamen er naar schatting van de organisatie over de hele dag verspreid zevenhonderd bezoekers. Een jaar ervoor waren dat er nog achthonderd. De dalende trend is al eerder ingezet: op de eerste editie van de Schooldag nieuwe stijl, met een concentratie op de theologie, in 2009 kwamen 1500 mensen af.

In 2010 trok de dag 1000 bezoekers. Volgens rector Mees te Velde laat de theologische opleiding zich sinds de nieuwe opzet van de Schooldag niet leiden door cijfers van bezoekersaantallen. ‘Natuurlijk willen we zo veel mogelijk bezoekers, maar met zevenhonderd mensen zijn we ook blij.’

ontwikkelen

Hij zegt te begrijpen dat mensen tegenwoordig moeilijk een dag kunnen vrijmaken. ‘Bovendien worden ze al geïnformeerd over onze school via een magazine en persoonlijke contacten met onze docenten.’ De universiteit maakte gisteren bekend twee nieuwe medewerkers te hebben benoemd. Drs. Myriam Klinker-De Klerck gaat onderwijs in het Nieuwe Testament verzorgen.

Zij neemt deze taak voor drie jaar over van prof. Rob van Houwelingen wegens diens tijdelijke aanstelling als directeur Opleidingen. Drs. Jos Colijn, sinds 2001 verbonden als academisch decaan aan het Evangelisch-Gereformeerd Seminarie in Kiev, gaat aan de slag met het ontwikkelen van een Engelstalige master.

  • 02-10-2012 - 8.58
  • 10-10-2012 - 14.50

waardeer:

  • Waardeer dit artikel met 1 ster
  • Waardeer dit artikel met 2 sterren
  • Waardeer dit artikel met 3 sterren
  • Waardeer dit artikel met 4 sterren
  • Waardeer dit artikel met 5 sterren