Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Minder bezoekers Schooldag

KAMPEN - De Schooldag van de vrijgemaakt-gereformeerde Theologische Universiteit trok dit jaar weer minder bezoekers dan het jaar ervoor.

Vrijdag kwamen er naar schatting van de organisatie over de hele dag verspreid zevenhonderd bezoekers. Een jaar ervoor waren dat er nog achthonderd. De dalende trend is al eerder ingezet: op de eerste editie van de Schooldag nieuwe stijl, met een concentratie op de theologie, in 2009 kwamen 1500 mensen af.

In 2010 trok de dag 1000 bezoekers. Volgens rector Mees te Velde laat de theologische opleiding zich sinds de nieuwe opzet van de Schooldag niet leiden door cijfers van bezoekersaantallen. ‘Natuurlijk willen we zo veel mogelijk bezoekers, maar met zevenhonderd mensen zijn we ook blij.’

ontwikkelen

Hij zegt te begrijpen dat mensen tegenwoordig moeilijk een dag kunnen vrijmaken. ‘Bovendien worden ze al geïnformeerd over onze school via een magazine en persoonlijke contacten met onze docenten.’ De universiteit maakte gisteren bekend twee nieuwe medewerkers te hebben benoemd. Drs. Myriam Klinker-De Klerck gaat onderwijs in het Nieuwe Testament verzorgen.

Zij neemt deze taak voor drie jaar over van prof. Rob van Houwelingen wegens diens tijdelijke aanstelling als directeur Opleidingen. Drs. Jos Colijn, sinds 2001 verbonden als academisch decaan aan het Evangelisch-Gereformeerd Seminarie in Kiev, gaat aan de slag met het ontwikkelen van een Engelstalige master.

  • 02-10-2012 - 8.58
  • 10-10-2012 - 14.50

waardeer:

  • Waardeer dit artikel met 1 ster
  • Waardeer dit artikel met 2 sterren
  • Waardeer dit artikel met 3 sterren
  • Waardeer dit artikel met 4 sterren
  • Waardeer dit artikel met 5 sterren


Indien u geregistreerd bent, kunt u hieronder reageren op het artikel. Hiertoe dient u in te loggen.

Reacties (6)

SchenkelND (16 oktober 2012 23:48 uur)

Weet ik niet Marco, maar moet je ook eerlijk zeggen dat ik het toen wel gezellig vond, maar leerzaam voor de jeugd...nee.
Zou zelf nog wel es willen, maar verwacht niet van mijn kinderen dat ze daarvoor nu belangstelling hebben.
We gingen wel naar de DVN dag, maar ja ook al weg : (wtbaan (16 oktober 2012 23:31 uur)

SchenkelND, ja wij gingen ook als jongens met de bus mee, toevallig ook uit Zwijndrecht. Des morgens even naar één van de samenkomsten en 's-middags, roeien op de Ijssel of biljarten in de kroeg. Heel gezellig, want we hadden vrij van school. Overigens bezochten we ook familie in Kampen. Je ouders zullen moeten lachen als je ze dit vertelt.marco930 (16 oktober 2012 23:15 uur)

SchenkelND ; Maar kinderen kunnen toch op school wel vrij krijgen als men er specifiek op vragen, toch?SchenkelND (10 oktober 2012 0:23 uur)

Ja inderdaad Marco. Zat er in het ND zo'n S die je uit kon knippen en achter je ruit plakken. Het was een mooie happening, voor kids niet altijd even leuk, maar de chinees in Giethoorn op de terugweg maakte veel goed ; )
En inderdaad, ook vanuit Zwijndrecht bussen vol. Maar het is nu ook geen vrije dag meer op school, da's ook nieuwe stijl.marco930 (02 oktober 2012 20:20 uur)

Ja ze zijn blij wat er komt . Maar het is veelzeggend dat er bijna niemand meer komt. Dan vraag je je toch af ; waarom komen ze niet meer.
In onze tijd leefde je er naar toe ......bussen vol erheen.
Waarom nu niet meer? Omdat ze met het program wat werkte niet meer willen mee werken. tja dan blijven de mensen weg. logisch!gerthoeksma (02 oktober 2012 19:51 uur)

Het is mooi dat de TU het halen van grote bezoekersaantallen niet tot doel op zich verheft (wat het woordje 'sinds' in dit verband wil zeggen is mij overigens niet duidelijk). Ik heb wel sterk het vermoeden dat de TU steeds meer de band met het 'gewone' kerkvolk aan het verliezen is. Ik spreek in ieder geval voor mijzelf.