Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

‘Geweld in Gazastrook te wijten aan Hamas’

DEN HAAG - De hoofdverantwoordelijke voor wat nu in de Gazastrook gebeurt, is Hamas. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) gisteren gezegd tijdens een overleg in de Tweede Kamer.

'Hamas heeft stelselmatig raketten afgevuurd op Israël, dat op grote schaal gedaan en gedurende lange tijd, en is zo hoofdverantwoordelijke voor de reactie die daarop gekomen is', zei Timmermans. 'Laat dat duidelijk zijn.' Dat nu 'onvoorstelbaar leed' over de bevolking wordt uitgestort, is ook in eerste instantie de schuld van Hamas.

Israël heeft daarbij het 'volste recht' om zichzelf te verdedigen, zei minister Timmermans. Al moet dat wel proportioneel zijn. Israël liquideerde woensdag de leider van de militaire tak van Hamas. Enkele Kamerfracties zetten vraagtekens bij dit optreden.

  • 15-11-2012 - 19.53

waardeer:

  • Waardeer dit artikel met 1 ster
  • Waardeer dit artikel met 2 sterren
  • Waardeer dit artikel met 3 sterren
  • Waardeer dit artikel met 4 sterren
  • Waardeer dit artikel met 5 sterren


Indien u geregistreerd bent, kunt u hieronder reageren op het artikel. Hiertoe dient u in te loggen.

Reacties (2)

pduinkerken (19 november 2012 17:25 uur)

Hamas zou niet zoveel kans hebben om hun beleid voort te zetten wanneer ze niet gesteund werden door mensen en overheden die de Joden net zo haten als ze zelf doen.
De financiering en de technologie komt voor het grootste deel uit het buitenland. Jammer dat Frans Timmermans daar niet nadrukkelijk op heeft gewezen (afgaande op dit bericht)
Als de geldstroom zou worden drooggelegd, zal de Hamas minder haat, dood en geweld kunnen zaaien.DaanenAnne (19 november 2012 1:38 uur)

Ik laat de schuldvraag even in het midden, God kan daar alleen over oordelen. Ik denk dat je juist met radicalen moet praten. Was het Jezus niet die zelfs met de moordenaar praatte... Zonder te praten daar los je het conflict niet mee op. Kijk eens naar de IRA in Noord Ierland heel lang werd daar niet mee gepraat. En nu nadat er met elkaar gepraat is zijn er een stuk minder moordpartijen.