Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Katwijk weer koploper na zwaarbevochten zege

KATWIJK - In een duel op het scherp van de snede was Katwijk met 1-0 net te sterk voor Spakenburg.

De thuisclub verzuimde in de tweede helft tegen tien blauwen de deur in het slot te gooien. Daardoor knokte Spakenburg tot in de 95e minuut voor de gelijkmaker. Vergeefs, waardoor Katwijk de koppositie van GVVV overnam.

De eerste helft op De Krom was wat 'tam' - vooral Spakenburg maakte er een tactisch steekspel van. Katwijk had het meeste initiatief, maar slaagde er zelden in echte kansen te creëren. Ook al omdat de blauwen weinig ruimte weggaven en in een 4-5-1 formatie de thuisclub opvingen.

geduld

'Geduld, geduld', predikte de kersverse coach Johan de Kock en dat had zijn team. Zodra de Katwijkers hun geliefde combinatiespelletje probeerden te spelen, zette Spakenburg druk. In balbezit werd spits Raily Ignacio met lange ballen aan het werk gezet, waarbij Jaap van Duijn en David van de Groep probeerden bij te sluiten. Katwijk had het meeste balbezit, kreeg via een puntertje van Joost Leonard en een 'stiffie' van Jeffrey Jongeneelen een paar kansen, maar de speldenprikken van Spakenburg waren net zo venijnig. Zo pegelde Ignacio de bal na een knappe actie via de vingertoppen van doelman Atam Koroglu rakelings over.

De tweede helft liep voor 2.000 toeschouwers uit op een spektakelstuk. Donny van Oijen opende in de 52e minuut de score. De snelle Katwijker reageerde alert op een lange pass en lobde de bal over doelman Sven Taberima in het lege doel: 1-0. Pal daarop leek het duel beslist. Net als voor rust kregen Joost Leonard en Spakenburg-aanvoerder Jeroen Hessing het met elkaar aan de stok. Hessing maakte een slaande beweging; op advies van de grensrechter stuurde scheidsrechter Duarte de Spakenburger met direct rood van het veld.

brancard

Maar Spakenburg herpakte zich. Knokte voor elke meter, ging tot aan het randje - en soms daarover - en drukte de thuisclub steeds verder terug. Het leidde tot een spectaculair halfuur met kansen over en weer en bloedstollende scrimmages voor met name het Katwijkdoel. Bij een daarvan kreeg Spakenburgverdediger Léon Hese een elleboog vol op zijn strottenhoofd. Hese ging per brancard van het veld; na de wedstrijd leek zijn toestand mee te vallen.

Katwijk miste intussen de precisie om de counters goed uit te spelen. Martin van Eeuwijk was dicht bij 2-0, maar de invaller stuitte op een katachtige reflex van Taberima. Aan de andere kant kopte Ignacio rakelings naast. Zodat de thuisclub er met veel kunst- en vliegwerk in slaagde de punten op De Krom te houden.

Katwijk - Spakenburg 1 - 0
Donny van Oijen '52

  • 10-11-2012 - 21.21

waardeer:

  • Waardeer dit artikel met 1 ster
  • Waardeer dit artikel met 2 sterren
  • Waardeer dit artikel met 3 sterren
  • Waardeer dit artikel met 4 sterren
  • Waardeer dit artikel met 5 sterren