Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

IJsselmeervogels nipt langs Rijnsburgse Boys

SPAKENBURG - IJsselmeervogels kan weer naar boven kijken na de nipte 1-0 winst op Rijnsburgse Boys. Hiermee onderstreepten de rooien dat ze de laatste weken steeds beter in vorm komen.

Toch was het zaterdag vooral spannend in Spakenburg. Vooral de slotfase was hectisch. Toen de extra tijd van drie minuten door wisselfunctionaris Cedric de Graaf werd aangegeven, verzuchtte een steward langs de lijn dat dit voor hem drie lange minuten zouden worden.

Beide ploegen waren de eerste helft aan elkaar gewaagd waarbij de thuisclub iets aanvallender speelde. Er werden prachtige combinaties op het kunstgras gelegd. Maar de verdediging van de ploeg uit de bollenstreek kon probleemloos de offensieve daden van de tegenstanders ontregelen. Het bleek dat de bezoekers met snelle counters regelmatig voor de sluitpost van de Vogels opdoken. Maar echt moeilijk kregen beide keepers het niet. De eerste 45 minuten werd het scorebord niet bediend.

voorsprong

Dat werd na de thee anders toen de thuisclub een tandje bijschakelde. Na ruim een uur spelen pikte Jasmin Ramic een dieptepass op en maakte geen fout toen hij oog in oog met de keeper van Rijnsburgse Boys stond.

De 1-0 voorsprong werd luid bejubeld door de supporters van de thuisclub. Maar er was nog bijna een halfuur te gaan, er kon nog heel wat gebeuren. Dat werd vooral duidelijk toen trainer Niek Oosterlee van de gasten schutter Martijn Gootjes binnen de lijnen bracht. De seinen gingen op rood bij de Vogels om de voorsprong te verdedigen. Het spel golfde op en neer en dit betekende dat er zowel een gelijke stand als een 2-0 voorsprong op het scorebord had kunnen verschijnen.

Toen scheidsrechter Roelof Luinge voor de laatste keer floot, stond nog steeds de 1-0 op het scorebord. De drie punten werden luidkeels begroet door iedereen die de rooien een warm hart toedraagt.

opmars

De beide grootmachten uit de topklasse presteerden tot nu toe onder de maat. Een lange reeks van jaren namen de twee teams op de ranglijsten topposities in. Dit seizoen ging men echter moeizaam van start. Na tien wedstrijden stonden de rooien zelfs op een twaalfde plek.

Het team uit Rijnsburg deed het toen iets beter met de zevende stek. Dat was bij de aanvang van de wedstrijd nog steeds de positie van het team uit de bollenstreek. Inmiddels zijn de Vogels uit Spakenburg aan een opmars bezig. De winst betekende dat de rooien de gasten passeerden op de ranglijst.

IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys 1 - 0
Ramic '62

  • 10-11-2012 - 21.19

waardeer:

  • Waardeer dit artikel met 1 ster
  • Waardeer dit artikel met 2 sterren
  • Waardeer dit artikel met 3 sterren
  • Waardeer dit artikel met 4 sterren
  • Waardeer dit artikel met 5 sterren