Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

KPN wijst bod América Móvil af

KPN adviseert zijn aandeelhouders niet in te gaan op het ongevraagde bod door América Móvil van acht euro per aandeel. KPN liet verder weten te studeren op de mogelijkheden om meer aandeelhouderswaarde vrij te maken.

Het Nederlandse telecombedrijf kwalificeert het bod door América Móvil als ‘te laag voor het verkrijgen van significante invloed’. Het bod door het Mexicaanse bedrijf is ‘opportunistisch’ en vormt geen weerspiegeling van de volledige potentiële waarde.

KPN waarschuwt verder dat aandeelhouders door het bod te accepteren in de toekomst verstoken kunnen blijven van een premie bij fusie of overname. Zo’n premie hoeft pas te worden betaald bij het verwerven van een belang van minimaal dertig procent. América Móvil wil 27,7 procent van de aandelen KPN in handen krijgen. Potentiële toekomstige kopers zouden door een dergelijk groot belang echter worden afgeschrikt, denkt KPN.

De onderliggende intenties van América Móvil blijven voor KPN onduidelijk, terwijl KPN ‘vastberaden’ is om aandeelhouderswaarde te creëren. KPN gaat de strategische opties voor zijn Duitse dochter E-Plus onderzoeken om ‘superieure waarde’ vrij te maken voor alle aandeelhouders. Eerder deed het al een soortgelijke mededeling over zijn Belgische dochter BASE.

Donderdagnacht meldde América Móvil een belang in KPN te hebben opgebouwd van 5,01 procent. Het had al 4,8 procent van de aandelen in handen. Aandeelhouders kunnen nog tot en met 27 juni hun stukken aanmelden.

  • 01-06-2012 - 8.45
  • 01-06-2012 - 8.45

waardeer:

  • Waardeer dit artikel met 1 ster
  • Waardeer dit artikel met 2 sterren
  • Waardeer dit artikel met 3 sterren
  • Waardeer dit artikel met 4 sterren
  • Waardeer dit artikel met 5 sterren