Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Lont blijft bij CU na excuses voorzitter

Dit artikel komt voor in dossier: Homoseksualiteit

DEN HAAG - Het Amsterdamse deelraadslid Yvette Lont stapt niet uit de ChristenUnie. Na een gesprek tussen Lont en partijvoorzitter Peter Blokhuis is de lucht geklaard, aldus een gezamenlijke verklaring.

Het gesprek, gistermorgen op het ChristenUnie-partijbureau in Amersfoort, leidde tot de conclusie dat Lont en het partijbestuur ,,op één lijn'' zitten en ,,heel graag samen verder'' willen. Tussen Lont en de CU-leiding was frictie ontstaan na uitspraken van de Amsterdamse politica over homoseksualiteit.

Volgens de verklaring hebben Lont en Blokhuis ,,de in de afgelopen week ontstane situatie nauwkeurig onder de loep genomen''. Daarbij heeft Lont gezegd waarom zij zich 'monddood' gemaakt voelde: ,,Na een telefoongesprek met de voorzitter, ben ik in de afgelopen week in de communicatie belemmerd om met mijn opvatting naar buiten te treden.'' Blokhuis betreurt dat het telefoontje zo is overgekomen. ,,Het is en was nooit onze intentie haar in de kou te laten staan. Er is veel ruis op de lijn geweest. Ik heb hierover mijn excuses aan Yvette Lont aangeboden''.

Lont zegt zich na het gesprek weer thuis te voelen bij de CU. Ze stapt dan ook niet op. ,,Ik sta achter de partij en blijf alle ChristenUnie-standpunten uitdragen''. Volgens de verklaring zijn Lont en de ChristenUnie het ,,volledig eens over de politieke standpunten betreffende het homohuwelijk, abortus, prostitutie en overige thema's''.

Zowel Lont als Blokhuis hebben van de gebeurtenissen in de afgelopen week ,,veel geleerd''. 

Zie ook: CU-politicus mag niet over alles mening geven

  • 07-09-2007 - 21.50
  • 22-09-2011 - 13.32

waardeer:

  • Waardeer dit artikel met 1 ster
  • Waardeer dit artikel met 2 sterren
  • Waardeer dit artikel met 3 sterren
  • Waardeer dit artikel met 4 sterren
  • Waardeer dit artikel met 5 sterren