Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Volgens de Grote Griepmeting bereikt het aantal griepgevallen deze week de één miljoen. Boosdoener is de A(H3N2)-variant, die ook de griepprik te slim af is.

TEL AVIV - New York zou een 'historische sneeuwstorm' gaan meemaken. De Amerikaanse weerdienst voorspelde dat er wel 70 tot 80 centimeter sneeuw zou gaan vallen. De noodtoestand werd uitgeroepen, scholen...

AMSTERDAM - Als de ongelijkheid in een samenleving toeneemt, worden mensen dan behulpzamer of juist egoïstischer? Die vraag stelt sociologe Marii Paskov in haar proefschrift. Conclusie: de solidariteit neemt af als de ongelijkheid groeit. Tegelijk vinden mensen hulp aan zwakkeren wel belangrijker wanneer de verschillen gr...

BIRMINGHAM - Wetenschappers hebben met behulp van de ruimtetelescoop Kepler een planetenstelsel ontdekt dat volgens hen meer dan elf miljard jaar oud is.

DEN HAAG - Denktank Clingendael heeft afstand genomen van een opiniestuk van een van zijn eigen onderzoekers, Peter van Ham, over de PVV.

Gasgow - Zwangere vrouwen in Schotland stoppen aanzienlijk vaker met roken wanneer zij als stimulans cadeaubonnen krijgen als onderdeel van een stoppen-met-rokenprogramma. Het verstrekken van zulke cadeaubonnen kan een kosteneffectieve behandeling zijn, denken onderzoekers van de Universiteit van Glasgow.

MILAAN - Naar verwachting zal onder Europese vrouwen dit jaar de sterfte aan longkanker voor het eerst die aan borstkanker overstijgen. Terwijl de sterftecijfers voor de meeste vormen van kanker daalt, stijgen ze voor longkanker bij vrouwen en alvleesklierkanker bij zowel vrouwen als mannen.

WALTHAM - Een hele nacht studeren voor dat belangrijke proefwerk of examen werkt niet goed. Maar nu is duidelijk waarom: de hersengebieden die de stof in het geheugen vastleggen maken slaperig, vermoedelijk omdat ze anders niet goed functioneren.

Ergens in de toekomst, niemand weet wanneer, zal het zoeken naar aardolie ophouden. Mogelijke redenen: de mens heeft alle olie opgebruikt of er is een wereldwijd verbod afgekondigd.

Komende dinsdag zal de presentator van het NOS journaal vermoedelijk melden dat een asteroïde ‘rakelings’ langs de aarde is gevlogen. Rakelings is in dit geval op drie keer de afstand aarde-maan, oftewel 1,2 miljoen kilometer.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Volgende >