Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

CHAMPAIGN - Om de groeiende wereldbevolking te voorzien van voldoende voedsel moeten plantkundigen het fotosynthesesysteem bij planten via genetische aanpassing flink opvoeren. Dat betoogt een internationaal team van wetenschappers donderdag in het tijdschrift Cell.

LONDEN - De sterfte aan ebola bij kinderen onder de vijf jaar was tijdens de laatste uitbraak in West Afrika zeer hoog: 90 procent van de patiëntjes onder 1 jaar overleed, en 80 procent van de besmette kinderen van 1 tot 5 jaar. Het is daarom belangrijk te kijken of de zorg voor jonge kinderen wel optimaal is.

WASHINGTON - Rode bloedcellen die zijn besmet met de malariaparasiet Plasmodium falciparum geven specifieke geurstoffen af die muggen aantrekken. De ontdekking kan mogelijk leiden tot een nieuwe test voor malariabesmetting en de ontwikkeling van betere muggen werende middelen.

NAIROBI - Een parasiet die door tekenbeten wordt overgebracht doodt grote aantallen koeien in Oost-Afrikaanse landen. Britse en Keniaanse onderzoekers hebben ontdekt dat de parasiet, Theileria parva, veel minder gevaarlijk is wanneer koeien al zijn besmet met de verwante parasiet Theileria mutans.

DENVER - Ontlasting bevat allerlei metalen, waaronder goud en zilver. Amerikaanse chemici hebben berekend dat het winnen van goud uit poep mogelijk moet zijn.

In 2050 wonen zes miljard mensen in steden, zo voorspellen de Verenigde Naties. Dat is negentig procent van de totale wereldbevolking. Nu is dat al meer dan de helft. Wekelijks verhuizen meer dan een mil...

Darwin kwam er niet uit: de fossielen van hoefdieren die hij vond in Zuid Amerika waren niet in te delen. Nu is dat toch gelukt, met behulp van eiwit uit het bot.

Een Braziliaanse paddenstoel gloeit ’s nachts met een groenig licht. Dat blijkt de schimmel met een reden te doen: het licht trekt insecten aan die de sporen verspreiden.

Verandert het klimaat? Niet iedereen is ervan overtuigd. Onlangs hield een lid in het Amerikaanse congres een betoog waarin hij klimaatverandering ontkende met als illustratie een sneeuwbal, vers gedraaid van de sneeuw die buiten het Capitool lag.

CAMBRIDGE (UK) - Een dwergzeebaars blijkt verschillende kleuren te kunnen aannemen.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Volgende >