Sluiten

ND.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Nederlands Dagblad

‘Lord of the Rings is heidens’, schrijft dr. Westra (ND 11 augustus). ‘Hoe Bijbels wil je het hebben?’ antwoordt Marc Steenbrink (ND 14 augustus). Opmerkelijk genoeg, schijnen zij allebei Tolkiens nadrukkelijke, oerchristelijke aandacht voor de zondeval en de Menswording en verlossing over het hoofd te zien.

Moet je een allround vrouw willen zijn, zoals Spreuken 31 laat zien? Moet je voldoen aan het beeld van ‘de christelijke vrouw’, zoals je dat hoort in preken?

Online verkoop rukt op, winkelstraten raken leeg. Het boekenvak wordt keihard onderuit geschoffeld. Ze zijn er nog wel, die kleine winkeltjes, stille oases. Hoe gaat het met ze? En wat vind je er zoal? O...

Onlangs overleed psychologe Aleid Schilder (65). Ze voltooide juist deze zomer een herziening van haar bekendste boek Hulpeloos maar schuldig (1987).

Hoe verspreid je je mening zonder weblogs en internet? Willem Bouwman bespreekt in deze serie antiquarische brochures uit de oude doos. Vandaag: Het beest en de Roomsche afgoderij van Hendrik de Cock.

Het geloof is te mooi om er lelijk over te spreken, vindt Paulien Vervoorn. Daarom traint ze mensen erin, en schreef ze er een boek over: Geloofwaardig Spreken.

Michiel de Ruyter vernietigde in 1667 de Engelse oorlogsvloot in eigen huis. Een huzarenstuk. Londen sidderde. De keerzijde van die medaille was een nu bijna vergeten ramp uit 1666, op Vlieland en Tersch...

Online verkoop rukt op, winkelstraten raken leeg. Het boekenvak wordt keihard onderuit geschoffeld. Ze zijn er nog wel, die kleine winkeltjes, stille oases. Hoe gaat het met ze? En wat vind je er zoal? O...

De ontdekking van het langzame leven is een vertaling van Die Entdeckung der Langsamkeit uit 1983 en vertelt het levensverhaal van de Britse marineofficier John Franklin (1786-1847). Wie had ooit kunnen denken dat uitgerekend hij nog eens zou uitgroeien tot een beroemd kapitein en ontdekkingsreiziger?

De verhalenbundel Kleine mechanieken verscheen in Frankrijk al in 2003, maar past – nu vertaald – net zo goed in Philippe Claudels recente oeuvre. Een hecht oeuvre, waarin hij lezers herhaaldelijk meetrekt in werelden vol donkerte en magisch-realisme, ook in deze bundel.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Volgende >